HLADNA LJEPILA PVA

HLADNA LJEPILA – za izradu ambalaže

• Mekol 1413 – Ljepilo papir-papir (ekonomično)
Disperzijsko ljepilo za strojno ili ručno lijepljenje knjiga i ostalih proizvoda koji zahtijevaju lijepljenja nelakiranih površina papira i kartona. Prije upotrebe ljepilo se promiješa i nanese u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti. Nakon sušenja sloj ljepila ostaje elastičan. Optimalna temperatura radnog prostora, papira i ljepila je 18°C – 25°C. Ljepilo dolazi u kantama od 5 kg ili 30 kg.

• Mekol 1307 – Ljepilo papir-papir (jače)
Disperzijsko ljepilo za strojno lijepljenje kartonske ambalaže na sporijim linijama za lijepljenje (nanos diskom ili valjkom) ili ručno lijepljenje knjiga i ostalih proizvoda koji zahtijevaju lijepljenja nelakiranih površina papira i kartona. Prije upotrebe ljepilo se promiješa i nanese u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti. Optimalna temperatura radnog prostora, papira i ljepila je 18°C – 25°C. Ljepilo dolazi u kantama od 5 kg ili 30 kg.

* Mekol 1307 u odnosu na Mekol 1413 ima nešto bolju adheziju i više suhe tvari što povećava brzinu lijepljenja.

• Mekol 1314 – Ljepilo papir-papir
Disperzijsko ljepilo za strojno ili ručno lijepljenje ljepenki, premaznih, zaglađenih ili lakiranih papira. Prije upotrebe ljepilo se promiješa i nanese u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti. Optimalna temperatura radnog prostora, papira i ljepila je 18°C – 25°C. Ljepilo dolazi u kantama od 5 kg ili 30 kg.

• Mekol 1407 – Ljepilo papir-plastika (ekonomično)
Disperzijsko ljepilo za izradu kutija i kartonske ambalaže. Namijenjeno je za lijepljenje lakiranih na nelakirane površine, PVC folija, acetatne folije i celofana na papir i karton. Ljepilo ima dobru početnu vlažnu ljepljivost. Prije otvaranja ljepilo je potrebno temperirati na radnu temperaturu okoline. Prije uporabe ljepilo se promiješa i nanese se u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti. Čuvati na temperaturi 5°C – 25°C, te ne dozvoliti smrzavanje. Dolazi u plastičnim kantama od 5 kg ili 30 kilograma.

• Mekol 1330 – Ljepilo papir-plastika (jače)
Disperzijsko ljepilo za izradu kutija i kartonske ambalaže. Služi za lijepljenje lakiranih ili plastificiranih kartona sa papirom. Prije uporabe ljepilo se promiješa i nanese se u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti (strojno ili ručno). Ljepilo je prije otvaranja potrebno temperirati na temperaturu okoline. Čuvati na temperaturi 5°C – 25°C te ne dozvoliti smrzavanje istoga. Dolazi u plastičnim kantama od 5 kg ili 30 kilograma.

* Mekol 1330 u odnosu na Mekol 1407 ima niži viskozitet, više suhe tvari što povećava brzinu lijepljenja, te bolju adheziju na teže ljepljivim površinama.

• Mekol 1404 – Ljepilo papir-plastika (sintetičko)
Sintetičko ljepilo za strojno ili ručno lijepljenje papira ili kartona sa PVC, PP ili poliester trertiranim folijama. Prije upotrebe ljepilo se promiješa i nanese u jednolikom sloju na površinu koju želimo zalijepiti. Optimalna radna temperatura ljepila je 20°C, a može se primjenjivati na temperaturama 18°C – 25°C. Dolazi u kantama od 5 kg ili 30 kg.

• Mekol 1331 – Ljepilo plastika-plastika

• Mekol 1428

• Mekol 1430

TERMALNA LJEPILA

TERMALNA LJEPILA – za meki uvez

Termokol 2410 – Ljepilo za ljepljenje hrpta knjiga (za binder)
Termo ljepilo za ručni ili strojni meki uvez knjiga. Dolazi u plastičnim granulama, u vrećama od 25 kg.
Radna temperatura ljepila je između 160°C i 180°C. Ukoliko se u binderu nalazi mala količina ljepila, poželjno je da temperatura bude podešena na cca 30°C niže od radne.

• Termomelt L420 / L445 / L 458 – Ljepilo za hrbat

• Termokol 2420/05 – Ljepilo za kombinirano ljepljenje hrbat/bočno (za binder)

• Termokol 4118 – Ljepilo za ljepljenje korica, životinjskog porijekla (za binder)
Želatinozno ljepilo za meki uvez, životinjskoga porijekla. Povoljno je za strojni uvez na strojevima raznih proizvođača, a odlikuje ga relativno niska radna temperatura (65°C – 70°C)

• Ljepilo za koričarku 43079

• Ljepilo za ljepljenje kapital trake 43081

LJEPILO ZA SETOVE

Ljepilo za ručno ljepljenje NCR setova